در این خصوص خبرنگار پایگاه خبری افق خبر با سرکار خانم نازنین میرزائی بانوی جوان مدرس کشوری در دورههای تربیت درمانگری که مدیر و مؤسس مرکز مشاوره راه مهر است و اکنون در حوزه روانشناسی و مشاوره به صورت جدی فعالیت میکند گفتوگویی انجام داده که در ادامه از نظر مخاطبان میگذرد:
* در ابتدا خودتان را معرفی کنید و بفرمائید مسیر موفقیت را چگونه طی کردید؟
ورود و علاقه من به حوزه روانشناسی از زمان آشنایی با دکتر باقر ثنائی ذاکر پدر خانواده درمانی ایران آغاز شد و باعث شد تا مقطع دکتری در رشته روانشناسی پیش روم.
دکتر ثنائی استاد پیشکسوت مشاوره ایران است که من همواره از زمان آغاز تحصیل تا به حال با گذشت ۷ سال از فعالیت تخصصیام ازایشان الگو گرفتهام و اکنون به واسطه ارادت به این استاد گرانقدر پس از فوت ایشان اقدام به راهاندازی موسسه «اندیشکده دکتر باقر ثنائی» به منظور حفظ آثار و اندیشههای پدر خانواده درمانی ایران نمودم.
در مدت اخیر نیز نگارش کتاب «عشق و ازدواج» با موضوع درمان مشکلات زناشویی براساس نظریههای سیستم خانواده با محوریت خانواده درمانی به پایان رسیده و این کتاب جهت استفاده درمانگران، روانشناسان و درمانگران سیستمی و عموم مردم علاقه به داشتن زندگی زناشویی بهتر و حل مشکلات زندگی منتشر شده و قابل دسترسی برای علاقهمندان است.
* با توجه به زمینه فعالیتتان برای ما بگویید که چطور در روابط با جنس مخالف خود را فراموش نکنیم؟
سالها تجربه بالینی در این زمینه نشان داده که عموماً همه ما رابطه عاطفی را تجربه میکنیم و به اینگونه رابطه نیاز داریم، البته همانطور که ممکن است در رابطه بیمار شویم در رابطه درمان هم میشویم.
پس همه ما عاشق میشویم و در روابط عاشقانه با مشکلاتی مواجه میشویم و حتی ممکن است که این رابطه عاشقانه و عاطفی در یک نقطهای تمام شود یا ادامه دار باشد.
برخی از انسانها در روابط عاطفی بهقدری از خود مایه میگذارند و ازخودگذشتگی میکنند که به خیانت و فراموش کردن خود میانجامد.
* برای جلوگیری از خیانت به خود و فراموش کردن خود در رابطه چه باید کرد؟
پیش از ایجاد رابطه باید به شناخت کامل از شخصیت خود رسیده باشیم و احساسات و نیازهای خود را بهعنوان یک انسان به رسمیت بشناسیم سپس وارد رابطه عاطفی شویم.
همچنین در رابطه عاطفی به خاطر طرف مقابل از علایق و اهداف خود نگذریم یعنی حتماً برای خود هدف داشته باشیم و به فعالیت اجتماعی ازجمله کار، تحصیل و… بپردازیم و بههیچوجه از فعالیت اجتماعی دست نکشیم.
درواقع در رابطه عاطفی حق خود بودن و زندگی کردن را از خود نگیریم چراکه وقتی خودتان حق زندگی کردن را از خود بگیرید، از دیگران چه انتظاری میتوان داشت!
* اگر رابطه به هر دلیلی تمام شود چه توصیهای جهت آسیب کمتر دارید؟
اتمام هر رابطهای به دلیل وابستگی، دلبستگی و خاطراتی که زوج باهم دارند دردناک است ولی این واقعیتی است که باید پذیرفته شود.
در این شرایط باید به خود حق و اجازه ناراحت بودن و یا حتی سوگواری داده شود و مدتی صبوری پیشه کنیم. سپس از فرصت پیشآمده برای خلوت با خود استفاده کنیم.
درنهایت انگیزه و اهداف جدیدی تعیین و یا اهداف قبلی را جدیتر دنبال کنیم.
با این رعایت این اصول کمکم به روال زندگی عادی برگشته و پی میبریم که تمام معنای زندگی مربوط به رابطهای که در گذشته بوده، نیست و زندگی در جریان است.
انتهای پیام/*
Friday, 22 January , 2021